Esther Veldkamp

Over mij

GZ-Psycholoog

Esther Veldkamp

Mijn naam is Esther Veldkamp. Als GZ-psycholoog heb ik jarenlange ervaring met het behandelen van jongeren, studenten en jong-volwassenen met uiteenlopende psychische klachten. Mensen in deze leeftijd zitten in een belangrijke fase in hun leven. Ze moeten loskomen van het gezin waarin zij zijn opgegroeid en zijn bezig te onderzoeken hoe zij hun eigen leven vorm willen geven. Tegelijkertijd komt er van alles op hun af: studie, werk, relaties en een sociaal leven. Bovendien heeft elk mens ook nog zijn eigen specifieke achtergrond met bijbehorende gewoontes en cultuur. In mijn praktijk richt ik me op deze mensen. Mensen die vastlopen om welke reden dan ook en er zelf even niet meer uitkomen.

Waar kan ik je bij helpen?

Als psycholoog heb ik veel ervaring met trauma-gerelateerde klachten, angst, somberheid, identiteitsontwikkeling en emotie-regulatie problematiek. Afhankelijk van de klachten en jouw hulpvraag maak ik gebruik van cognitieve gedragstherapie, EMDR of emotie-regulatie vaardigheden zoals mindfulness. Ik geloof dat mensen zich niet in hun eentje ontwikkelen maar dat dit altijd in samenspel met hun omgeving gaat. In mijn behandeling heb ik daarom altijd bijzondere aandacht voor de context waarin iemand zich bevindt. In overleg kunnen we in de behandeling ook jouw gezin (systeem) betrekken.

Registraties en lidnummers

BIG registratie nummer
49920725425

AGB-code behandelaar
94101332  

 AGB-code praktijk
94066021

Lidnummer VEN
35433

Lidnummer NVGzP
6402

Mijn ervaring en opleiding

In 1998 ben ik begonnen met de opleiding psychologie aan de Universiteit van Amsterdam. Na het halen van mijn propedeuse ben ik overgestapt naar Pedagogische Wetenschappen omdat binnen die opleiding meer aandacht is voor de context waarbinnen een persoon zich ontwikkelt. In 2003 ben ik afgestudeerd. Daarna heb ik een opleiding gedaan tot systeemtherapeut en heb ik de post-doctorale opleiding tot GZ-psycholoog  gedaan (afgerond in 2016). Ook ben ik erkend EMDR practitioner. Ik heb 12 jaar binnen de gespecialiseerde GGZ gewerkt en startte mijn eigen praktijk in het voorjaar van 2021. Naast mijn eigen praktijk werk ik op twee dagen bij een forensische polikliniek

Psychologiepraktijk Veldkamp
Laten we kennis maken

Je kunt mij bereiken via mail of telefoon

info@praktijkveldkamp.nl of bel 06-14773339